Hlavní obsah
Článek

Ve věku 78 let v pondělí v noci ve svém domě v kalifornském Pacific Palisades zesnula americká herečka Yvonne Craig, která proslula rolí Batgirl v první slavné seriálové verzi Batmana. Osudnou se jí stala rakovina prsu, s níž bojovala poslední dva roky. Nemoc se u ní posléze rozšířila i do jater. Smutnou zprávu oznámil hereččin synovec Christopher Carson.

Kdyby nenašla zalíbení ve hraní, nejspíš by drobná Yvonne zůstala u baletu, který byl její celoživotní láskou. V 50. letech byla Craig součástí slavné Ballet Russe de Monte Carlo. Koncem 50. let se ovšem naplno vrhla na hraní.

Jejími prvními filmy byly komedie Slečna škvrně nebo The Young Land. Před kamerou se ovšem objevila i s Elvisem Presleym v dobrodružném Stalo se na světové výstavě nebo v muzikálu Kissin’Cousins. Hrála rovněž v seriálech Star Trek, Kojak či Emergency a dalších epizodních rolí má za sebou nespočet. Její postava je ovšem nesmazatelně spojená převážně s rolí Barbary Gordon neboli Batgirl ve zmiňované klasice ze 60. let.

Yvonne Craig byla dvakrát vdaná, v letech 1960 - 1962 za amerického zpěváka a herce Jimmyho Boyda a od roku 1988 za Kennetha Aldricha.

Reklama

Další články

Načítám