Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Marie Retková patřila do skupiny hlasatelek, které si diváci pamatují navzdory tomu, že na obrazovkách se již pěknou řádku let neobjevují. Do tehdejší Československé televize nastoupila v roce 1977 a setrvala do roku 2006. Nyní působí v Českém rozhlase Dvojka, kde svým krásným sametovým hlasem vyzpovídala v pořadu Host do domu Alenu Mihulovou.

Bavily se převážně o hereččině úspěšném filmu Domácí péče, cesta k němu totiž pro ni byla zdlouhavá. Podle jeho režiséra Slávka Horáka Mihulová na roli Vlasty vypadala příliš dobře.

"Chodila jsem v džínech a vytahaném svetru, úplně zubožená, a pořád to nestačilo. Přesvědčovala jsem režiséra Slávka Horáka a snažila se, ale on tvrdil, že jsem moc mladá," smiřovala se s tím, že roli, o níž byla přesvědčená, že jí padne jako ulitá, zkrátka nedostane.

Na dovolené, kam po všech svých snahách odjela, ji ale čekalo překvapení. Telefon, že Vlastu nakonec hrát bude! Bylo to šťastné rozhodnutí, sedí jí jako ulitá, což ocenila i porota karlovarského festivalu, kde získala za svůj výkon cenu.

Reklama

Další články

Načítám