Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Příští měsíc se do dražby dostane zhruba desítka dosud nezveřejněných fotografií z nejsledovanější události roku 1981 - svatby prince Charlese (66) a lady Diany (†36). Kromě novomanželů jsou na nich zachyceni ostatní členové královské rodiny včetně panovnice Alžběty II., princezen Anny a Margaret či prince Andrewa. Zvěčněny jsou zde ale také roztomilé družičky, s nimiž si rozuměla především nevěsta, která o necelý rok později porodila prvorozeného syna a následníka britského trůnu Williama, vévodu z Cambridge.

Událost s Londýňany prožíval celý svět, 29. července 1981 ji prostřednictvím televizních přenosů sledovalo údajně až 750 miliónů diváků. A podobně, jako je tomu poslední roky s nově objevenými fotografiemi Marilyn Monroe, i z tohoto dne s velkým D se nacházejí záběry, které byly celá desetiletí před veřejností uschovány.

Pořídil je jeden z příbuzných, který směl jako jediný fotit neformální momentky z dění na následné recepci v Buckinghamském paláci. Snímky se nyní dostaly do aukční síně RR Auctions v americkém Bostonu, kde se budou 24. září dražit.

Reklama

Další články

Načítám