Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Patří do pětice nejlepších modelů na světě, a když tedy jeden z našich redaktorů dostal možnost se s Davidem Gandym v Londýně setkat a vyzpovídat ho, s nadšením této příležitosti využil.

Říká se, že tento rodák z britského hrabství Essex s ostře řezanými rysy a postavou řeckého boha může za to, že v jeden moment skončilo období androgynních modelů a na přehlídkových molech nastala epocha maskulinních typů mužů. Konkrétně za to může jeho kampaň na parfém Light Blue, kde se před objektivem věhlasného fotografa Maria Testina slunil v titěrných sněhobílých plavkách usazený na rybářské bárce.

„Byla léta, kdy pro Dior předváděli pouze hubení androgynní chlapci a od té doby se vrátil do pánského módního průmyslu maskulinní element. Samozřejmě, že hubeňoučcí chlapci stále předvádí, protože oblečení na nich bude vždy vypadat perfektně, ale je pravda, že mám nyní mnohem více svalnatých kolegů,” přiznává David.

David ale není jen model, ale také autor sloupků pro Telegraph, Vogue, vytvořil vlastní mobilní aplikaci, nebo založil dobročinnou nadaci. Nyní jeden z nejúspěšnějších modelů současnosti přichází na trh s vlastní řadou plavek, kterou navrhl v kolekci Autograph pro britskou módní značku Marks & Spencer.

Gandy novou řadu plavek nejen vytvořil, ale pochopitelně ji propaguje na svém těle. Zajímalo nás, jestli musel nějak cíleně pracovat na své postavě před focením kampaně, které se odehrávalo na soukromém ostrově na Jamajce, kde mimo jiné pobýval autor Jamese Bonda Ian Fleming.

„Když se připravuji na nějakou důležitou kampaň, jako například právě tuto, tak jsem v posilovně pětkrát týdně. Jinak si tam zajdu třikrát, čtyřikrát týdně. Musím se přiznat, že většinou nevynechávám, a to i v případě, že jsem na cestách. Nedělá mi problém si jít zacvičit v deset hodin večer,” říká Gandy, pro kterého není fitko nutností, ale životním stylem.

„V mém případě to není žádná urputná snaha, ale označil bych to spíš za životní styl. Je to o tom hlídat si stravu, zajít si do fitka a případně kromě toho dělat ještě nějaký sport,“ říká muž, který se před působením v modelingu věnoval ragby.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám