Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už popatnácté uspořádal Petr Janda pro své kamarády, spolupracovníky a známé na zahradě rodinného domu na Propasti zahradní slavnost.

Organizace celé akce závisí pochopitelně na paní domu, rockerově mladé manželce Alici. Ta začala poslední roky vymýšlet pro zahradní slavnost téma. Hosté měli v minulých letech povinný dress code v podobě pokrývek hlavy, bílé barvy nebo knírků, letos to bylo motýlkové téma.

U Jandů na zahradě se jeden prázdninový den sejde několik desítek lidí, rožní se prase, popíjí pivo a víno a hraje se fotbalový zápas.

Je náročné tohle všechno připravit? „Pokud se to připraví hodně dlouho dopředu, tak se to dá zvládnout. Tím, že to děláme tak dlouho a máme s tím zkušenost, tak to není zase takový problém. Navíc vždycky někdo přinese něco dobrého,” říká smířlivě Alice.

Rockerova mladičká manželka je smířená s tím, že se po její zahradě a někdy i po domě pohybují cizí lidé a nechává ji klidnou i přítomnost bývalé manželky Martiny. „Nemám s tím problém,” říká Alice a s klidem v hlase dodává: „Co bylo, to bylo. Co je, to je. A co bude, to bude.”

Reklama

Další články

Načítám