Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Již ve čtvrtek mohla započít finální cesta Josefa Rychtáře (65) do vězení, na čemž tvrdě pracuje od doby, co se dal do hromady s nebožkou Ivetou Bartošovou (†48). 4. června totiž ve Vsetíně měl soud rozhodnout o jeho míře zavinění a případně i výši testu za nehodu, při níž svou nebezpečnou jízdou několika lidem zařídil vážné zdravotní následky (údajně včetně doživotních). Protože je v podmínce, hrozí mu teď rovnou až tříletá basa. Jenže zatím se zachránil pro někoho možná zoufalým krokem!

Nedávno byl totiž odsouzen za to, že před časem brutálně zbil exmanželku Darinu Novou. S tím se však nesmířil a podal takzvané dovolání k Nejvyššímu soudu. Teď je sice pravomocně odsouzený násilník, může se ale stát, že vyšší soudní instance případ vrátí k novému projednání. Podle oslovených právníků však k tomu dochází málokdy a vzhledem k tomu, že se proces opakoval dvakrát (právě kvůli tomu, aby odsouzený Rychtář nebyl krácen na svých právech), jde spíš o zdržovací taktiku a říčanskému démonovi asi jeho snaha nepomůže.

Zatím však zdržel alespoň nyní pro něj klíčový vsetínský soud. „Počkáme, jak dopadne dovolání,“ citoval Blesk samosoudce Miroslava Tomaštíka, podle nějž se Rychtář stejně ani nedostavil, protože mu vadí mediální pozornost případu. Souhlasil však, aby soud proběhl v jeho nepřítomnosti.

Rozhodnutí Nejvyššího soudu může proběhnout v řádu týdnů či měsíců. Pokud dovolání zamítne, vsetínský soudce bude moci Rychtářovi konečně vystavit účet „i s dýškem“. Jestli jím bude vězení natvrdo, to se teprve uvidí.

Reklama

Další články

Načítám