Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Dáma, která je na americké hudební scéně velkým pojmem, dnes slaví 67. narozeniny, ale vypadá lépe než na přelomu 70. a 80. let, kdy prožívala svou největší slávu. Není divu, že ji tvůrci seriálu American Horror Story kvůli její nestárnoucí vizáži obsadili do role čarodějnické múzy.

Stálice americké hudební scény se proslavila jako členka hudební formace Fleetwood Mac, jejíž sestavu v roce 1975 doplnila se svým tehdejším partnerem Lindseym Buckinghamem. Na počátku 80. let zahájila sólovou kariéru, v níž pokračovala na vlně kombinující prvky country, folku a romantického rocku.

Stevie Nicks, již hudební magazín Rolling Stone zařadil na seznam stovky nejvýznamnějších interpretů všech dob, stále aktivně vystupuje a její fanoušci se nestačí divit, jak jí to na prahu sedmdesátky sluší. Oblíbená zpěvačka v pokročilém věku působí dokonce atraktivněji než před 30 lety, kdy nosila nepřirozeně natupírovaný účes.

Nestárnoucí zjev hudební hvězdy se stal motivem třetí řady seriálu American Horror Story, v němž zpěvačka hostovala, a zazněly zde její písně. Tvůrci dokonce jednu z epizod pojmenovali Kouzelné radosti Stevie Nicks a další Sedm divů podle jejího stejnojmenného hitu.

Reklama

Další články

Načítám