Hlavní obsah
Článek

Známé osobnosti se rozhodly pomoct dobré věci a sešly se na charitativní aukci panenek v obchodním centru Chodov. Výtěžek dražby byl pak věnován na provoz Klokánku v Láskově ulici, který je v ohrožení.

Jednu z nabízených osmatřiceti panenek vytvořila a dala do aukce módní návrhářka Beata Rajská (61). „Ani chvíli jsem neváhala a přiložila ruku k dílu. Osobně podporuji dva velké charitativní projekty, ale vytvořit panenku, obléci ji a z vydražených peněz pomoci dětem, to jsem nemohla odmítnout,“ uvedla Rajská, jejíž „příspěvek“ do aukce byl vydražen za šest tisíc korun a celkově podle pořadatelů organizace získala 148 700 korun za všechny panenky, které vydražili noví majitelé.

Beata oblékla svou panenku do vlastního modelu, který odpovídal její aktuální kolekci Gender 2015, a nápadně podobné šaty ze stejného materiálu měla na sobě například Veronika Procházková (37), za svobodna Chmelířová. „Panenku, kterou jsem připravila, jsem vybavila do světa šatičkami z krajky se zatkávaným kovovým vláknem. Právě materiál na šatech je z kolekce Gender 2015. Chtěla jsem co nejjednodušší střih na daném materiálu. Celé šatičky jsou připraveny s emocemi. Tak ať Bíba přináší pozitivní a radostné emoce i tomu, kdo si ji pořídí,” říká designérka.

Podpořit akci přišli Petra Špalková, která se zhostila role moderátorky a dražitelky aukce, kolegyně Jitka Smutná, jež zahrála na kytaru a zazpívala, Andrea Kalivodová, která se též postarala o hudební vystoupení, Zdeňka Žádníková-Volencová a Zdeněk Podhůrský s přítelkyní Veronikou či zpěvák Jan Kopečný.

Reklama

Další články

Načítám