Hlavní obsah
Článek

Pamatujete si ji z předposlední řady StarDance. Jitka Hosprová ale samozřejmě není tanečnice, ale první česká sólová violistka. Před svým odjezdem na brazilské turné se půvabná blondýna stihla nechat nafotit fotografem Robertem Vanem v šatech návrhářky Taťány Kovaříkové. My jsme byli pochopitelně u toho.

„Robert je v první řadě umělec. Má ohromnou zkušenost a dovede lidi vidět svým osobitým způsobem. Žijeme ve vizuální době, a jak vás kdo zachytí, tak vás lidé vnímají,” vysvětluje Hosprová, proč se nechala zvěčnit právě Vanem.

Jitka je především hudebnice a nikoli modelka, a tak se před objektivem fotoaparátu nikdy necítí příliš komfortně. „Celá příprava mě nesmírně baví, dokud nenastane čas focení, to většinou trpím a dlouho trvá, než se uvolním. Nejsem založením modelka, ale občas se o to pokusím, v tu chvíli je to úplně nejhorší,” říká violistka a jedním dechem dodává: „Je tedy na fotografovi, aby se mnou něco udělal, aby byly fotky použitelné. Pak je pro mě také příšerná fáze výběru fotek, hodnocení sebe samé na fotkách.“

Během focení s Robertem Vanem se ale hudebnice kupodivu uvolnila. „Nic neřekla, nechala vše na mně, usmívala se ale, jako kdyby vyhrála loterii,” smál se po akci slavný fotograf.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám