Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Od rozpadu Svazu sovětských socialistických republik už sice uplynulo 24 let, ale v Rusku stále existují jedinci, k nimž tato informace nejspíš nikdy nedorazila. Politička Valentina Petrenko je ve 21. století opravdu pozoruhodným zjevením vyznávajícím hodnoty a módní styl uplynulých dob.

Dáma, která se angažuje v sociální politice, působí dojmem, že nosí celoročně na hlavě beranici. Ve skutečnosti jde ovšem o její vlastní porost, který vlivem podivných procedur zmutoval ve svébytný organismus, a ustál i pád totalitního režimu ve východním bloku.

Politička razící heslo „Se Sovětským svazem na věčné časy“ je díky svému účesu pro ruskou politickou scénu stejnou ozdobou, jakou by byla Marge Simpsonová v americkém Kongresu. Valentina si svou šílenou helmu hýčká a libuje si v ostrých hranách, které jí dodávají vzezření krychle. Této zplstnatělé vlasové kreace ovšem nelze dosáhnout tradičními kadeřnickými postupy, ale spíše zapékací formou.

Účes ruské političky se dočkal parodování na internetu, ale statná matróna působící jako exponát z muzea socialismu si z vtipálků nic nedělá. Její vlasová helma je totiž výraznějším poznávacím znamením než legendární skvrna Michaila Gorbačova.

Reklama

Další články

Načítám