Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hlavní postavou ve známé pohádce Boženy Němcové Sedmero krkavců je dívka Bohdanka, která zachrání svojí láskou své bratry, které matka nechtíc proměnila v hejno krkavců. V novém zfilmování pohádky hraje Bohdanku herečka Martha Issová.

Čtenáři pohádky mají ovšem Bohdanku zafixovanou jako velmi mladou dívku a i režisérka Alice Nellis (53) nám řekla, že ve filmu by postavě mělo být něco kolem dvacítky. Teenagerka to není, ve snímku bude dokonce těhotná. Martha je ale přece jen o nějakých patnáct let starší. Ovšem velmi mladě pořád vypadá, i když má čtyřletou dceru Františku.

"Děkuji, že si to myslíte, ale prosila jsem kameramana Matěje Cibulku, aby byl shovívavý a použil nějaké pěkné filtry. Doufám, že mě poslechl, a ten výsledek pro mne nebude trapně vyznívající. Za svůj vzhled asi vděčím genetické výbavě, nic moc pro to nedělám," krčila rameny Martha a vysvětlila, jak tomu, že roli dostala, došlo.

"Sama jsem se to režisérce Alici Nellis snažila vymluvit. Nemyslete si, že se cpu do rolí náctiletých. Ona napsala ten scénář v době, kdy mi skutečně bylo kolem dvaceti. Pak se projekt odložil, usnul, nikdo už si na něj moc nepamatoval. A přesně si pamatuju, že jsem byla na procházce s kočárkem, kde jsem měla půlroční dceru, tak mi zavolala Alice, že budeme točit. Já na to, že už je mi přes třicet, tak to přece nejde, abych se tvářila, že je mi osmnáct. Ale jí prý šlo o energii, kterou pořád mám," vyprávěla Super.cz.

Protože v pohádce si znovu vyzkoušela těhotenství, zajímalo nás, zda s partnerem Davidem Ondříčkem neuvažují o dalším dítěti? "Občas o tom uvažuji, ale okolnosti se zatím sešly jinak. V září jsme dotočili Sedmero krkavců, to jsem těhotná být nemohla. Ale ono to přijde, až bude správný čas," míní herečka.

Tu kromě pohádky, která půjde do kin 4. června, můžeme vídat v Dejvickém divadle, kde zatím zaskakuje, ale v září se tam vrací na plný úvazek. S Annou Polívkovou (45) také hrají v divadle La Fabrika v představení Krasavice interkontinentální. "To je vlastně taková groteska na téma přátelství na celý život," zve do divadla Martha.

Reklama

Další články

Načítám