Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Objeví se zase někde skupina Lucie? Proč mu vyšlo až čtvrté manželství? A čím se vlastně živí? Na tato témata jsme si povídali s muzikantem Michalem Dvořákem (58), s nímž je jako s jediným členem legendární kapely trochu víc řeč.

Na to, že by si v dohledné době zahrál s Lucií, to moc nevidí. „Lucie teď upadla opět do hibernace, a dříve jak v roce 2016 ji asi neprobudíme,“ míní. Svým způsobem ovšem kapela žije v podobě muzikálu. „Myslím, že muzikál je celkem úspěšný, ale mrzí nás, že fanoušci Lucie se trochu divadla v Karlíně bojí," domnívá se.

"Myslím, že kdybychom muzikál uváděli někde ve staré tovární hale, nebo v nějakém méně rudo-sametovém prostředí, tak by asi více našich fanoušků našlo cestu k našemu projektu LUCIE - Větší než malé množství lásky. On to totiž není muzikál v tom pravém slova smyslu, ale spíš divadlo s našimi písničkami. A má skvělé libreto,“ myslí si muzikant.

Spokojený je v soukromí, v manželství s DJ Luccou, Lucií Kvasnicovou. „Já jsem se vždy asi jen zbytečně hrnul do ženění, anebo jsem byl málo odolný. Teď to má konečně smysl a naplnění vztahu. Máme dva úžasné kluky, každý svoji práci, ve které se realizujeme, a rázem je to úplně o něčem jiném. U nás tedy stereotyp nehrozí. Pokud ve vztahu nefigurují děti, je jedno, jestli se rozvádíte, nebo rozcházíte. Jen ten rozvod je vždy o dost dražší,“ smál se.

Michal se momentálně věnuje zejména svému projektu, který připravuje v novém kabátě „Teď mi na nic jiného než na Vivaldiano čas nezbývá, ale jindy pracuji na filmové hudbě, dělám hudbu pro reklamy v Čechách i v zahraničí. Podařilo se mi spolupracovat s Peterem Gabrielem, Hansem Zimmerem a Wyclefem Jeanem na celosvětových televizních spotech pro Amnesty International,“ svěřil Michal.

A jaké bude nové Vivaldiano - Město zrcadel? „Tentokrát se diváci mohou těšit na koncert s opravdu největšími světovými hvězdami. Violoncellistka Tina Guo z USA, která je mimo jiné sólistkou filharmonie v San Diegu a spolupracuje s velkými světovými jmény jako Stevie Wonder, Peter Gabriel nebo s hudební skupinou Foo Fighters. Nahrála mnoho filmové hudby, například k filmům Sherlock Holmes, Gladiator, X-Men. Prostě věřte mi, že takovou hvězdu tu jen tak neuvidíte,“ láká Michal Dvořák diváky. „A světový houslový virtuos Li-Chuan-Yun CHIN, který patří jednoznačně k nejlepším žijícím houslistům světa,“ doplňuje.

Kromě toho se návštěvníci mohou těšit na pódiové zpracování světových parametrů. „Celý projekt připravujeme do zahraničí na asijské, evropské a americké turné. Tomu odpovídají i přípravy a výše investic do projektu. Pódiové zpracování ve 3D projekcích a obřích obrazovkách, poloprůhledných fóliích a plátnech slibuje opravdu velký vizuální zážitek. Ale nesmíme zapomínat, že je to především koncert! A tak pojedeme s tou nejlepší zvukovou aparaturou, která je v současnosti dostupná,“ uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám