Hlavní obsah
Článek

Belgičan, který si v 80. letech podmanil Hollywood, je i ve čtyřiapadesáti v bezvadné formě a dokonale klame tělem. Jean Claude van Damme to ale pochopitelně nemá zadarmo. A i když se zdá, že herec jen v poklidu venčí svého labradora, ve skutečnosti měl i s ním namířeno do posilovny v kalifornském Venice. Van Damme totiž natáčí pokračování slavného Kickboxera.

Na původní snímek z roku 1989 herec naváže už letos, a to ve stejnojmenném akčňáku, který v angličtině nese konkrétnější název Kickboxer: Vengeance. Letos jej však uvidíme i v dalším akčním snímku Pound of Flesh. Zda naváže na úspěch částečně životopisného JCVD z roku 2008, nebo na Expendables: Postradatelní 2, je zatím otázkou. Herce si ale jistě pamatujete hlavně ze snímků jako Krvavý sport, Dvojitý zásah, Univerzální voják, Živý terč nebo Peklo.

Kromě početné filmografie má tento svalovec i zajímavý osobní život. Navzdory tomu, že byl pětkrát ženatý se čtyřmi různými ženami, v 90. letech doplatil na kvanta peněz, které mu proudily z natáčení, a na přízeň ctitelek, kterým nedokázal odolat. Četné úlety s požíváním alkoholu i kokainu v kombinaci s jeho bipolární afektivní poruchou jej málem stály kariéru.

Reklama

Další články

Načítám