Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to už šest let, co se v ročníku, který vyhrála Iveta Vítová (40), stala druhou nejkrásnější dívkou Česka. Tereza Budková nezahálí, v modelingu pracuje hlavně v zahraničí, ale doma stíhá studovat vysokou školu. Právě dokončuje bakalářské studium na policejní akademii, v červnu ji čekají státnice.

My se s ní vypravili na střelnici, sice ne na policejní, ale jen na pouťovou, a byli jsme zvědaví, jestli se jí povede vystřílet třeba obřího plyšového medvěda. Ale smůla. Nebylo tomu tak. Odnesla si sotva papírovou růži. "Mám omluvu. Vstávala jsem v pět ráno na poslední zkoušku, kterou jsem dneska zakončila semestr. Slzí mi oči a ty špejle jsem skoro neviděla," vymlouvala se Tereza.

"Na některých oborech na policejní akademii zkoušky ze střelby jsou, ale já jsem na bezpečnostním managementu na veřejné správě, kde to ve studijním plánu není. Samozřejmě si to můžu přibrat. Zatím jsem ale jen v jednom semestru byla dvakrát na rozebírání pistole a střelbě. Zbrojní pas bych si ale ráda udělala. Chci si dát rok pauzu a pak pokračovat v magisterském studiu," vysvětlila.

Tereza se chystá strávit volný rok prací v zahraničí, její agentura už jí to zařizuje. "Nebude to rok v kuse, ale třeba po měsících nebo čtrnácti dnech. Chci trochu procestovat svět, dokud to jde," upřesnila. A jak se bude bránit, kdyby ji, nedej bože, někde někdo napadl? "Tak pistoli v kabelce nemám, ale nosím s sebou pepřový sprej, dneska jsem ho nechala v jiné kabelce, tak vám ho neukážu. Ale okoukala jsem se něco ze sebeobrany, vím, kam přesně zabodnout klíče," smála se.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám