Hlavní obsah
Článek

Dnes večer nás Karel Šíp (78) v přímém přenosu provede slavnostním večerem z Divadla na Vinohradech, kde budou populárním osobnostem televizní obrazovky předány ceny TýTý za rok 2014. Řada oblíbených tváří jako Lucie Borhyová (46) nebo Rey Koranteng (49) ale bude na slavnostním večeru chybět, protože Nova ceny bojkotuje.

„O důvodech, proč jsme se rozhodli nezapojit do ocenění TýTý, jsme diskutovali s organizátory, kteří je znají. Jsme ale přesvědčeni, že na trhu je prostor pro odborně zorganizované televizní ocenění, které bude přijatelné pro všechny velké televizní skupiny. Jsme v kontaktu s ostatními televizními skupinami a vznik takového ocenění iniciujeme,“ řekla Blesku PR manažerka Novy Alžběta Cimová.

Kdo má tedy vůbec šanci cenu dostat? Jako osobnost televizního zpravodajství soutěží Marcela Augustová, Daniela Písařovicová, Aneta Savarová, Karel Voříšek a Jakub Železný. Za publicistiku Marek Eben, Nora Fridrichová, Michaela Jílková, Josef Klíma a Václav Moravec. Osobnosti televizní zábavy zastupují Aleš Cibulka, Marek Eben (66), Vladimír Kořen, Jan Kraus a Karel Šíp.

Nominovaní sportovní komentátoři jsou Vojtěch Bernatský, Jaromír Bosák, Jan Smetana, Petr Vichnar a Robert Záruba. Pokud jde o herce a herečky, do finále se za pány dostali Jiří Bartoška (77), Miroslav Donutil, David Švehlík, Ivan Trojan a Ondřej Vetchý. Dámská bitva se bude odehrávat mezi Zlatou Adamovskou, Simonou Babčákovou, Hanou Maciuchovou, Simonou Stašovou a Terezou Voříškovou.

Mezi zpěváky bojují Vojtěch Dyk, Karel Gott (†80), Tomáš Klus, Petr Kolář a Richard Krajčo, za zpěvačky to jsou Monika Absolonová, Lucie Bílá (58), Ewa Farna, Aneta Langerová a Lucie Vondráčková. Nominované pořady a seriály jsou pouze z České televize a Primy.

Reklama

Další články

Načítám