Hlavní obsah
Článek

S moderátorkou Kateřinou Kristelovou (44) jsme se setkali na neobvyklém místě, na slavnostním večeru Žena regionu. Tedy na vyhlašování výjimečných žen, nikoliv ze šoubyznysu, které jsou svojí činností prospěšné společnosti.

"Mně se strašně líbí, ač to zní jako klišé, to, co ve světovém měřítku dělá Angelina Jolie (48). Účastní se humanitárních misí, vyjadřuje se k válečným konfliktům, je vidět, že o tom něco ví, a to obdivuju. Od nás? Myslím, že charitě se tady jako jediná velmi poctivě věnuje Tereza Maxová (52). Ale pokud jde o ženy, které obdivuju, tak mi stačí moje rodina. Máma, babička nebo moje teta, kterou jsem s sebou na tenhle večer i vzala," překvapila nás, že brunetka, jež ji doprovázela, není její stejně stará kamarádka, ale starší sestra její maminky.

Ve spojitosti s Kateřinou se mluví o lecčem, ale o charitě zrovna ne. Přesto se jí ale věnuje. "Může se zdát, že se charitativně nezapojuju, ale není to tak. Bylo mi to nějak dáno výchovou a tím, že jsem sama máma, tak cítím sounáležitost. Pocházím z jižních Čech, konkrétně z vesnice Radyň, kde je v zámku umístěný dětský domov, a tam se snažím dětem vyjít vstříc. Když jsem měla nějaký projekt typu kalendáře, tak se fotky dražily v jejich prospěch," řekla nám Katka.

To ale není jediné. "Snažím se pomoci i lidem, kteří mne nějakým způsobem kontaktují, ale ověřím si, že pomoc opravdu potřebují. To ale bohužel není pravidlem. Sdílela jsem například fotku chlapečka s těžkým ekzémem na všech mých stránkách na sociálních sítích i s číslem konta, na které jsem sama poslala pět tisíc korun. Za dva dny najednou stránky s chlapečkem zmizely, jako by se po něm slehla zem, přestala existovat i identita člověka, který mi fotky poskytl. Už si na to dávám bacha, abych nebyla taková kavka, která se nechá nachytat," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám