Hlavní obsah
Článek

Zakrátko oslaví třiaosmdesáté narozeniny, ale energie má na rozdávání. Josef Zíma (82) je ve svém věku obdivuhodně bystrý, tělesná schránka ho ale čím dál častěji zrazuje.

„Tělo mě v poslední době hodně zradilo. Byl jsem aktivní sportovec, ale jak se říká, sportem k trvalé invaliditě. Uběhal jsem si obě kolena a teď mě zlobí páteř a při chůzi mám problémy,“ posteskl si král české dechovky, který by prý během vystoupení nevydržel dlouho stát, a tak se občas posadí na barovou stoličku. „Ono to vypadá zajímavě. Frank Sinatra vypadal nonšalantně, ale já to dělám z nutnosti,“ pousmál se Zíma, kterého jsme zpovídali poté, co převzal cenu Thálie za celoživotní mistrovství.

Představitel prince Radovana z pohádky Princezna se zlatou hvězdou má vážné problémy s páteří, které se nedají řešit operativně. Zpěvák ale přišel na nezvyklý způsob rehabilitace. Nečekejte nějaké zakázané léky, či kouření marihuany. Česká hudební legenda se během nákupů rovná na eskalátorech. „Ty schody mě vždycky úplně narovnají. Já vám řeknu, já vám na tom jedu někdy dvakrát, třikrát, klidně i s košíkem plným nakoupeného zboží, protože mi to vyloženě prospívá. Najednou cítím, jak jsem se krásně narovnal,“ poradil stejně postiženým českým seniorům prostředek na boj s bolestmi páteře Josef Zíma.

Reklama

Další články

Načítám