Hlavní obsah
Článek

Náš nejúspěšnější muzikál Fantom opery oslavil stou reprízu. A producentovi Františku Janečkovi (79), kterého stál muzikál více jak padesát miliónů korun, se jistě ulevilo. I když, jak sám tvrdí, kvůli výdělku do Fantoma nešel a na nule stále není.

"Drahé dílo to je, ale především mému srdci. Dnes jsme měli sté představení a myslím si, že publikum začíná odlišovat kvalitu a vysokou náročnost díla od kousků, které si to nezaslouží. Lidé začínají vnímat základní rozdíly - scénu, dekorace, pěvecké výkony a kostýmy... Ne všechno je muzikál. To je pro ně velmi hřejivá zkušenost," říká Janeček.

"Peníze nejsou všechno, jsou velmi podstatné, ale na druhou stranu jsem průměrně slušně situovaný muž. Kdybych na začátku přemýšlel, zda se to vrátí, tak bych to nikdy nemohl uvést. Nebo bych musel praktikovat ceny jako v zahraničí, to znamená 200 dolarů za přestavení. A to není možné," vysvětluje Janeček s tím, že stále ještě není na nule.

Janeček nechybí prakticky na žádném představení. Hlídá výkony všech účinkujících. "Je potřeba stále hlídat kvalitu. Mohla by se z toho časem stát pásová záležitost. Účinkující, kteří hrají každý den ty samé role, by mohli ubrat. Naštěstí mají mě, který dohlédne, aby se to nestalo. A když by někdo polevil, tak ho okamžitě vyhodím," dodal rázně producent.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám