Hlavní obsah
Článek

Archivní foto pochází z 60. let minulého století, kdy se do umělecky zaměřené rodiny narodila holčička, která se stala jednou z nejobsazovanějších českých hereček a matkou na plný úvazek. Svou rodinu chtěla jako čtyřicátnice ještě rozšířit, ale osud jí připravil těžkou zkoušku.

Poznali jste herečku Veroniku Žilkovou (62), matku Agáty Prachařové (38) a manželku Martina Stropnického (67) v jedné osobě? Už v dětství měla nepřehlédnutelné oči, které jsou pro ni dodnes charakteristickým znakem. Veronika se může pochlubit pestrou filmografií, která kromě lidové komedie Babovřesky zahrnuje i oceňované snímky Zapomenuté světlo či Otesánek.

Mnohem více se však známá herečka prosadila na televizní obrazovce. Už v roce 1984 ztvárnila jednu ze svých nejvýraznějších rolí v seriálu My všichni školou povinní, kde si zahrála přítelkyni Miroslava Vladyky. S přibývajícím věkem neměla o nabídky nouzi a diváci ji viděli v Cukrárně, Ošklivce Katce či Vyprávěj. Nejnovějším přírůstkem do její filmografie je seriál Všechny moje lásky.

Veronika Žilková si třikrát vyzkoušela manželství. V letech 1984 - 1988 byla ženou Jiřího Hanycha, s nímž má dceru Agátu Prachařovou. Po sedmnáctiletém svazku s Markem Navrátilem se provdala za současného ministra obrany Martina Stropnického. Žilková si během tří vztahů pořídila čtyři potomky a další dva vychovala v pěstounské péči.

Svatbě s Martinem Stropnickým předcházela tragická událost, s níž se herečka dlouho vypořádávala. V květnu roku 2007 porodila syna Melichara, který přišel na svět s vážnou vrozenou vadou, kvůli níž se mu nevyvinuly plíce. Přestože se lékaři snažili o jeho záchranu, miminko po půl roce zemřelo. Ve stejném roce Veronika přišla také o svého otce Václava Žilku.

Reklama

Další články

Načítám