Hlavní obsah
Článek

Donedávna se cítil jako národní režisér, však také dostal státní vyznamenání (dnes už si nikdo nepamatuje proč, jen se spekuluje, že proto, že Miloši Zemanovi natočil volební spoty), teď mu ale pořádně spadl hřebínek! Filip Renč (58), kontroverzní režisér, který má pod taktovkou i jeden z nejdražších českých filmů vůbec o Lídě Baarové (†86), na tiskovce, kde snímek představili, dostal těžkou sodu!

Film bude pojednávat hlavně o vztahu Baarové s říšským ministrem propagandy Josefem Goebbelsem, a tak na akci pro novináře padla i otázka na to, zda bude film výhradně česky, nebo česko-německy s titulky.

„S producentem ještě řešíme, jak to bude. Máme odlišný názor. Musíme se ještě domluvit,“ tvrdil Renč, načež ho ale jeho šéf, který film financuje, a tak má hlavní slovo, hned zpražil. „Film bude v češtině, v Německu v němčině. Tečka!“ prohlásil producent rozhodně, a Renče tak pokořil. Režiséři jsou sice důležití, ale prim zkrátka nehrají.

Renč se pak snažil zchladit si žáhu na našem redaktorovi, když mu odmítl odpovědět na otázku, zda s ohledem na známé pikanterie ze života tehdejší hvězdy filmového plátna mají diváci čekat ve filmu šokující scény. Asi už se vidí, jak třímá v Hollywoodu Oscara nebo přebírá nejvyšší státní vyznamenání Řád bílého lva, a podobný dotaz mu tak připadal vzhledem k velikosti jeho chystaného díla nevkusný. Zato stihl zodpovědět nejapný dotaz holubáři (pánovi, který se vydává na novináře, přestože jím není, a na tiskovky chodí jen proto, aby se dobře najedl)…

Ještě že ve snímku bude hrát řada zajímavých herců, a tak jej asi bude důvod vidět, i kdyby jej točilo deset Filipů Renčů.

Reklama

Další články

Načítám