Hlavní obsah
Článek

Herečka Jana Šulcová (†76), která je neodmyslitelně spjata s komedií století S tebou mě baví svět, kdysi propadla alkoholu a na čas zmizela z veřejného života. Dnes už je sice v naprostém pořádku, s alkoholem se ale znovu potká.

Po pěti letech si totiž zahraje v celovečerním filmu. Do role věčně opilé matky dvou problémových synů, které hrají bratři Matěj a Kryštof Hádkové, ji do svého nového filmu Kobry a užovky obsadil režisér Jan Prušinovský.

Zanedbaná matka Šulcová se tak ve filmu změnila k nepoznání. „Postava matky od Kobry a Užovky není nějaká agresorka, spíš je člověkem, který pod tíhou životních situací rezignoval a vrhl se na alkohol, protože alkohol je, jako každá jiná droga, únikem z reality. Ta matka má dva problémové syny, rozvedla se s jejich otcem a všichni tři žijí na okraji společnosti,“ poodkryla děj filmu Šulcová, která na filmovém plátně vypadá hodně zanedbaně.

„Když jsem do toho natáčení šla, tak jsem samozřejmě věděla, že takováto žena o sebe moc nedbá. Já třeba nesnáším mastné vlasy, takže pro mě bylo naprosto strašidelné zjištění, že na mně v maskérně ‚neudělají ani čárku‘, a navíc mi hned ráno polijí vlasy olejem. Napoprvé jsem z té maskérny odešla celá zděšená, ale když jsem přišla před kameru, tak jsem si řekla, že je to správné, hodí se to k tomu a od toho momentu jsem o tom neuvažovala,“ dodala s úsměvem herečka.

Jak už bylo zmíněno příběh se točí kolem dvou bratrů. Užovka (Matěj Hádek) je ztracený ve svém vlastním životě. Přestože je mu už skoro čtyřicet, nemá holku ani práci, přičemž cítí, že má poslední šanci sám se sebou něco udělat. Naskytne se mu šance, kterou nehodlá promarnit. Jeho bratr Kobra (Kryštof Hádek) je magor, nezodpovědné dítě a feťák, bydlící s věčně opilou matkou. Staví vzdušné zámky a vykrádá chatky. Ve chvíli, kdy se ukáže, že Užovka by už mohl být konečně šťastný, objeví se Kobra. Užovka se mu rozhodne dát pořádnou lekci, situace se ale vymkne kontrole...

Reklama

Další články

Načítám