Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Petr Janda (81) podpořil svého mladšího kolegu Petra Koláře (56) a přišel mu pokřtít novou desku, i když mu to slíbil ještě před aférou, kdy Koláře vyfotili po pádu ze schodů se sáčkem bílého prášku v ruce. "Já bych se v této situaci ocitnout nechtěl, zvlášť s tím pytlíčkem v ruce, ale stane se to," řekl Super.cz.

"Akorát mě naštval, když říkal, že to dělají všichni. Já to tedy nedělám, pytlíčky po kapsách nenosím a už je ani nosit nebudu, když jsem to nedělal předtím. My to nestihli. Za totáče to nebylo, tak jsem si na to nezvykl. Trávu jsem sice zkoušel, ale naposledy někdy před dvaceti lety," objasnil svůj přístup k drogám Janda.

"Mně to nic dobrého nedělá, tráva mi jenom vysušuje sliznice a jsem jeden z těch pár procent, na které to nepůsobí, tak nemám ani proč to dělat," dodal. I když se v době před rokem 1989 používaly mezi muzikanty i různé kombinace prášků, ani jim Janda moc nedal. "Ani to ne. Teď prášky brát musím, protože mám vysoký krevní tlak, něco beru na ředění krve, taková ta klasická důchodcovská porce prášků, ale nějaké podpůrné jsem nikdy nebral," upřesnil ještě.

V debatě jsme pokračovali dál na téma, že marihuana ho možná ještě čeká, protože ji i někteří odborníci doporučují třeba na Alzheimera, a on, jak sám řekl, už není nejmladší, takže by se mohl ocitnout ve věkové kategorii, kterou tato nemoc postihuje.

"Moc na to nevěřím a mám svůj specifický názor i na všelijaké mastičky a krémy," míní. A jak to tedy dělá, že si i po sedmdesátce pamatuje na pódiu všechny texty? "Taky se občas zaseknu, ale většinou si je pamatuju a jsem rád. Přišlo by mi trapné dát si na pódium stojánek s texty. Bojím se, že kdybych to číst začal, tak mi bude o to víc paměť ochabovat, a to by byl problém. Karel Gott to má úplně stejně jako já. Ale jak říkám, občas se to stane. Pak se ale zase čapnu a jedu dál. Lidi nechodí na roboty," uzavřel Janda.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám