Hlavní obsah
Článek

Populární herec Vojta Kotek (36), který včera oslavil sedmadvacáté narozeniny, patří už více než deset let k idolům náctiletých dívek. Ty ho zbožňují od té doby, co s Jirkou Mádlem zazářil ve filmech Snowboarďáci a Rafťáci.

Kotek se však na televizních obrazovkách objevil ještě mnohem dříve, než ho zpopularizovaly teenagerské komedie Karla Janáka. Předurčen k tomu byl už jen proto, že pochází z divadelní rodiny. Jeho tatínek je členem divadla Járy Cimrmana a maminka vystudovala produkci na DAMU.

Kotek se od malička věnoval dabingu (svůj hlas propůjčil například postavě Harryho Pottera) a na televizních obrazovkách se poprvé objevil ve třinácti letech, když mu hlavní roli ve snímku Tuláci svěřil režisér Vít Olmer.

O rok později ho diváci měli možnost vidět v roli puberťáka Libora, kterou ztvárnil ve filmu Únos domů. Než se Kotek s Mádlem definitivně proslavili v komedii Snowboarďáci, zahrál si Kotek menší roli ve filmu Smrt pedofila.

Kotek byl už jako náctiletý fešácký klučina s něžným kukučem, který patřil k velkým idolům dospívajících dívek. Dnes už ale jako prvoplánový krasavec rozhodně nevypadá. Viditelně přibral, a postupně z něj vyrostl vyzrálý herec s mužnou tváří, což mu sedí mnohem víc, než jeho původní roztomiloučká vizáž.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám