Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Dalibor Gondík (54), který v posledních letech velmi extrémně zhubl a vypadá až nezdravě, i když on sám je spokojený, sportuje a užívá si života, má opravdu přísný výživový režim. Takže když mu vyhlášený kuchař Jaroslav Sapík nabídl svíčkovou, kterou by jiný Čech snědl snad i s talířem, zdravě žijící „chodící kostlivec“ se odmítavě otřásl odporem. A povyprávěl, proč už mu tyhle věci nechutnají!

Dalibor byl hostem Českého rozhlasu Dvojka na kulinářské akci Co rádi jíte v Klokočné, kterou i moderoval. Asi ale souhlasí s rčením, že dobrý herec je hladový herec a tak nabízenou specialitu nechtěl.

„V kuchyni jsem možná častěji a víc než v ložnici nebo než kdekoli jinde, byť se to nezdá, protože mám jinou stravu. Ale pro ostatní, rodinu a spolupracovníky hrozně rád vařím jejich jídla, připravuju doma různá překvapení, třeba štrůdly nebo cukroví. Své přátele se snažím vždycky překvapit,“ prozradil Dalibor s tím, že specialistou na pečení je u nich v domácnosti syn Daník.

A jak se vlastně stravuje on sám? „V podstatě jím syrovou stravu. Nejím hodně věcí, třeba maso, lepkové potraviny, mouku. Je to postavené na zelenině a ovoci. Dál jím třeba hodně luštěniny nebo ryby, které jediné si tepelně připravuji. A v poslední době ulítávám na ovesných, jáhlových a pohankových nápojích, které jsou hodně vydatné. Taky jsem se začal věnovat běhu a myslím, že s řízkem v žaludku se prostě špatně běhá,“ říká, že zlom v jeho životě (dřív v jeho jídelníčku nesměly chybět žádné „prasečiny“) přišel ve chvíli, kdy onemocněl.

„Přišlo to po zdravotních a psychických problémech, tak jak to občas bývá. Takže jsem změnil celý přístup k životu a vyhovuje mi to. Cítím se dobře a lehčí,“ tvrdí s tím, že mu dřívější vysoce kalorická strava nechybí. Prý to ale nehrotí, sem tam si dá čokoládu a na Vánoce nebude chybět smažený kapr, jinak je však na sebe přísný, až běda! „Táta mi vždycky říká, že musím jíst bůček, abych byl šťastný. Já do toho nikoho z rodiny netlačím,“ dodal Gondík.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám