Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pětatřicetiletá Helena Dvořáková byla dlouho spojována především s divadelním herectvím. V Brně, kde také absolvovala Janáčkovu akademii múzických umění, ji můžete vidět v Městském i Mahenově divadle, a když se o jejích výkonech doslechli v Praze, netrvalo dlouho a vydala se do Divadla v Dlouhé (za Faidru ve stejnojmenné inscenaci a Ysé ve hře Polední úděl získala Cenu Alfréda Radoka, za druhou jmenovanou roli také Thálii).

Poté, co přijala nabídku účinkovat v Kriminálce Anděl, se s ní seznámili také televizní diváci. A ty, kteří patří k jejím fanouškům, bude zajímat nejen její nejnovější počin, a to film Raluca režiséra Zdeňka Viktory, ale také informace, že měla příležitost si zahrát ve filmu s hvězdou světového formátu.

„Měla jsem před nedávnem to štěstí, že se mi díky mé agentce podařilo natáčet s Johnem Malkovichem, který tady teď točí film. Zahrála jsem si agentku CIA a byla to pro mě velká zkušenost,“ přiznala Dvořáková, která navzdory svým profesním úspěchům zůstává nohama na zemi. „Osud je nevypočitatelný a v naší branži obzvlášť. Přišlo to nečekaně ze zálohy a šlo o to tu šanci uchopit a následovat. O to víc mi stouplo sebevědomí. Takže se z toho teď raduju, ale je možné, že dalšího půl roku nic nepřijde,“ zná herečka vrtkavost svého povolání.

Reklama

Další články

Načítám