Hlavní obsah
Famous
Článek

Stačí, aby uběhlo jen tři a půl roku od svatby britského korunního prince Williama (41) s Kate, a jediný kousek jejich svatebního dortu může mít hodnotu 170 tisíc korun. V přepočtu tolik zaplatil vítěz kalifornské aukce. Za dort ze svatby prince Williama se přitom dnes v dražbách platí víc než za kousek dortu ze svatby jeho matky princezny Diany.

Williamův dort dražili v aukční síni Julien‘s v Beverly Hills minulý pátek. A přestože se očekávalo, že aukce nevynese více než dva tisíce dolarů, výřez ovocného osmipatrového dortu, který se podával v dubnu 2011 na Williamově svatbě, se nakonec vyšplhal na sedm a půl tisíce dolarů – asi 170 tisíc korun.

Podle Martina Nolana ze společnosti Julien’s před pár roky vynesl kousek dortu ze svatby prince Charlese a princezny Diany, Williamových rodičů, jen šest tisíc dolarů. Tedy o patnáct set dolarů méně.

Dort Williamovi a Catherine, dnes známým jako vévodovi a vévodkyni z Cambridge, upekla mistryně cukrářka Fiona Cairns. Svatební dorty pro královskou svatbu vyráběla pět týdnů.

Kate Middleton prý po cukrářce žádala, aby na dortech vytvořila sedmnáct různých trojrozměrných květin a rostlin. Ty měly speciální význam podle symbolické řeči květů.

Reklama

Další články

Načítám