Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ani letošní rok se neobešel bez smutných úmrtí mezi slavnými osobnostmi. Všichni tito lidé přitom stále mohli být mezi námi a dělat dál radost nejen svým fanouškům, ale především svým nejbližším.

Největší ranou byla pravděpodobně nečekaná ztráta fenomenálního herce a komika s dobráckým pohledem oceněného Oscarem Robina Williamese. Odešel na věčnost dobrovolně 11. srpna, když se oběsil ve svém domě, zatímco jeho nic netušící manželka Susan Schneider spala ve vedlejším pokoji.

Nejspíš jen jeho rodina tušila, že se herec ve svém nitru trápí. Vleklé deprese a úzkosti bohužel vyústily až v jeho sebevraždu. Že se nejednalo o zkratovité jednání, dokazuje i fakt, že herec za sebou zamkl dveře a na jeho zápěstí se nacházely řezné rány.

Jen o pár týdnů dřív v pouhých jednadvaceti letech zemřela americká herečka Skye McCole Bartusiak. V jejím těle bylo nalezeno nadměrné množství tišících léků a látky využívané narkomany navozující euforii. Podle mnohých se tato blondýnka nedovedla smířit s uvadající slávou. Proslavila se totiž převážně jako dětská hvězda, která ztvárnila například dceru Mela Gibsona ve snímku Patriot.

S další krutou ranou osudu se musel v první dubnový týden porvat zpěvák Bob Geldof. Jeho dcera Peaches Geldof, která sama působila jako moderátorka a modelka, se dožila pouhých pětadvaceti let. Maminka dvou malých dětí v posledních měsících před smrtí rapidně zhubla. Osudnou se jí stala dávka heroinu, stejně jako v roce 2000 její matce Paule Yates.

V polovině března přišel o svou milovanou letitou partnerku rocker Mick Jagger. Dobrovolně z tohoto světa odešla módní návrhářka a někdejší modelka L’Wren Scott. 191 centimetrů vysoká dáma s nekonečnýma nohama údajně doplatila na vlastní hrdost. Když se dostala do finančních problémů, odmítla Jaggerovu pomoc. Svou asistentkou byla objevena ve svém bytě na Manhattanu oběšená na klice od dveří. Bylo jí 49 let.

Tragickou pětici uzavírá Philip Seymour Hoffman. Talentovaný a všestranný americký herec a režisér skonal ve věku 46 let. Pamatovat si jej můžete ze snímků Magnolia či Big Lebowski, ale jeho vrcholným výkonem bylo ztvárnění spisovatele Trumana Capoteho, za které si v roce 2005 vysloužil Oscara. Vědělo se, že Hoffman bojuje se závislostí na drogách, ale podle mnohých měl vše pod kontrolou. Scenárista David Bar Katz jej však našel 2. února předávkovaného heroinem v koupelně jeho apartmánu.

Reklama

Další články

Načítám