Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Umět a chtít pomoci druhým je krásná věc a je moc dobře, že některé tváře z obrazovek, časopisů či divadel svou popularitu využívají nejen k vlastnímu prospěchu, ale také právě pro pomoc jiným, kteří třeba neměli v životě tolik štěstí.

Už od poloviny října pracuje herečka Nikol Kouklová na kalendáři, jenž nese název Slunce, světlo, naděje a výtěžek z jeho prodeje přispěje Nadačnímu fondu Slunce pro všechny. Ke spolupráci si Nikol přizvala celou řádku hereckých kolegů, mezi nimi i své blízké - partnera Karla Heřmánka ml. a jeho rodiče, provozovatele Divadla Bez zábradlí Karla a Hanku Heřmánkovy, kteří jsou se zmíněným nadačním fondem úzce spjati.

Tématem kalendáře jsou lidské vlastnosti a povahy, které nás spojují, a jeho budoucí majitelé se mohou těšit na Michala Horáčka, jenž bude představovat komunikaci, Veroniku Freimanovou jako zástupkyni smíchu a radosti, pokoru v podání Dany Batulkové, důvěru manželů Heřmánkových nebo sny a přání Elišky Kaplicky.

Před objektiv vietnamské fotografky Angeliny Nga Le se dále postavili Jan Cina, Nikol Kouklová, Martin Písařík, Dagmar Zázvůrková, David Kraus, Alena a Barbora Mudrovy, Karel Kesl a Karel Heřmánek ml. a Michaela Doubravová.

Kalendář v limitovaném množství 500 kusů by měl být od prosince v prodeji v Divadle Bez zábradlí a jeho oficiální křest se uskuteční na akci Vánoční trh pro Slunce pořádané tímtéž divadlem, které - především skrze jeho manažerku Hanu Heřmánkovou - se Sluncem spolupracuje téměř 20 let. Paní Heřmánková také nad celou touto akcí drží patronát, stejně tak nad fondem jako takovým.

Vánoční trh, kde si budete moci koupit plno věcí od cukroví přes šperky po výrobky z dílen nadace, se bude konat 12. prosince od 14.00 hod.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám