Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V úterý 18. listopadu zazněly v Obecním domě nezaměnitelné skladby žijící legendy, skladatele Vadima Petrova. Velkolepý koncert pro něj zorganizovala jeho vnučka Linda Vojtová (38) společně se svou maminkou Taťánou Vojtovou.

Na koncertě byla přítomna řada předních českých umělců, kteří se řadí mezi žáky a přátele profesora Vadima Petrova. Zakladatel Konzervatoře Jaroslava Ježka a profesor Pražské konzervatoře část z nich sám vyučoval. Mezi hosty byl například Jaroslav Svěcený, Varhan Orchestrovič Bauer, Leoš Mareš, Blanka Matragi, Václav Hybš, či Mário Klemens.

Objevila se zde také Petra Černocká (74). Ta sice není Petrovovou bývalou žačkou, ale pojí je jiné, velmi úzké vazby. Černocká chodila po rozvodu se svým prvním manželem pět let s Vadimem Petrovem mladším (prvním manželem herečky Zlaty Adamovské), takže je rodinná známá a velká obdivovatelka hudby Vadima Petrova seniora. „Koncert jsem si užila, moc se mi to líbilo," nechala se slyšet představitelka čarodějnice Saxany z filmu Dívka na koštěti, které to i tento večer hodně slušelo. Málokdo by jí hádal její skutečný věk.

Přestože byla herečka a zpěvačka spojovaná se synem hlavní hvězdy večera, nebránilo jí to v tom vyrazit na koncert v doprovodu svého manžela Jiřího Pracného.

Reklama

Další články

Načítám