Hlavní obsah
Článek

Nepříjemnost, se kterou se někdy setkala snad každá dívka a žena s jemnými rovnými vlasy, trápily v mládí i jednu z nejpůvabnějších hereček posledních let. Kristen Stewart, která se od křehké Belly přesunula k drsnějším rolím a momentálně ztvárňuje například vojačku odvelenou do Iráku ve snímku Camp X-Ray, měla začátky o něco snadnější než jiné dívky, které s pár dolary v kapse přijedou plné nadějí a velkých snů do Hollywoodu. V Los Angeles se totiž narodila, a to rovnou televiznímu producentovi, který ji už v dětství přihrál natáčení několika reklam.

Filmový debut přišel u Stewart v roce 2001, kdy se tehdy jako jedenáctiletá objevila v dramatu Životní jistoty. Velká role na ni čekala hned o rok později v thrilleru Davida Finchera Úkryt, kde ztvárnila dceru Jodie Foster, o rok později jí pro změnu v Cold Creed Manor hrála maminku Sharon Stone. Z jejího raného hereckého období je ještě výrazné drama Mluv z roku 2004.

Doslova fenoménem se ale o pár let později stala převážně mezi teenagerkami upíří série podle knižní předlohy Stephenie Meyer Stmívání. Po poslední části ságy z roku 2012 však hereččina tvorba spíše uvadá. Fantasy snímkem Sněhurka a lovec z téhož roku, konkrétně milostnou aférkou s režisérem Rupertem Sandersem, si navíc pokazila reputaci a přišla o svého partnera Roberta Pattinsona. Z poslední doby stojí za zmínku snad jen drama Sils Maria s Juliette Binoche ve francouzsko-německo-švýcarské koprodukci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám