Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Podívejte se pozorně na tvář mistra hororu Alfreda Hitchcocka. Připadá vám povědomá? V novém kalendáři Proměny 2015 autorů Petra Kurečky a Marka Škarpy se v legendárního tvůrce filmu Psycho proměnil český herec a režisér Milan Šteindler. A udělalo mu to opravdovou radost. Hitchcock je totiž jeho nejoblíbenějším režisérem. „Když mě oslovili z Nadace Archa Chantal s touto postavou, hned jsem si pustil svoje oblíbené Hitchcockovy filmy. Proměna v takovou režisérskou osobnost pro mě byla opravdová čest," míní Šteindler.

„Hledali jsme postavy, které nás zajímají a baví a k nim pak ty nejvhodnější představitele mezi českými osobnostmi. Že se stane z jednoho režiséra druhý, tak nějak vyplynulo logicky. Milan byl okamžitě pro a pro nás to znamenalo najít správný oblek, nasadit pleš a paruku a nechat vytvořit kopii originální filmové klapky z filmu Psycho. Když si Milan stoupnul před objektiv, našpulil dolní ret a upřel na nás drsný pohled režiséra, bylo jasné, že to máme,“ popisují autoři vznik fotografie. Jeden problém ale vzniknul: „Milan je ve formě a hubený. Alfred Hitchcock byl ale malý kulatý pán. Milan musel pořádně vyvalit břicho, aby se alespoň přiblížil mistrovu předobrazu,“ dodávají Petr s Markem.

Série dvanácti proměn v novém kalendáři pro rok 2015 vzniká opět na podporu projektů Nadace Archa Chantal a vychází již po šesté. „Oslovili jsme skvělou a pestrou společnost. Letos se tak všichni můžou těšit na pečlivě vybrané herce, herečky a jednu pěveckou a jednu režisérskou hvězdu. Kromě Milana Šteindlera v roli Hitchcocka mezi nimi nechybí Simona Babčáková, Karel Dobrý, Lenka Filipová, Boris Hybner, Michael Kocáb, Tereza Kostková, Bolek Polívka, Regina Rázlová, Luba Skořepová, Simona Stašová a zakladatelka Nadace Archa Chantal - Chantal Poullain “ prozrazují autoři kalendáře.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám