Hlavní obsah
Článek

Nová filmová love story Pohádkář není jen o ženách, které ztvárňují Aňa Geislerová (47) a Eva Herzigová (51), ale také o jejich osudovém muži v podání Jiřího Macháčka. Pro něj ovšem bylo natáčení ještě náročnější. Musel se na ně připravovat dost dlouho.

„Když jsme se s režisérem Vladimírem Michálkem dohodli, že do toho spolu půjdeme, řekl mi, že musím asi o patnáct kilo zhubnout… A poslal mne za svým trenérem, skvělým klukem. Já jsem už v té době hledal způsob nějakého cvičení, protože se mi zdálo, že je těžší a těžší si zavázat boty a vyjít schody, tak jsem to přivítal. A tak i teď u cvičení zůstávám, je to takový dobrý ostrov jistoty,“ vzpomíná Jiří Macháček.

„Ta postava má několik identit a on sám vlastně ani nepovažuje za důležité, která z nich je ta pravá. Byl okolnostmi donucen se tak trochu vyhýbat zákonu, který ho neustále stíhá, ale já přesto někde uvnitř cítím, že je to člověk, který se v lidském rozměru snaží být sám sebou, i když mu to působí čím dál větší překážky a potíže“ představuje svého hrdinu herec. „Na jednu stranu se musí navenek maskovat každou chvíli novou identitou, ale ve skutečnosti hledá sám sebe.“

Herec, pro nějž je prvořadá pravdivost a uvěřitelnost postavy, kterou hraje, však kromě hubnutí musel využít i svůj hudební talent. „Zároveň jsem se musel kvůli filmu naučit hrát na ukulele. Mára je ve scénáři hudební producent, který zároveň hraje na kytaru a mě napadlo, že by mohl hrát na ukulele. Vladimír nadšeně souhlasil, tak jsme s Xavierem Baumaxou nazkoušeli nějaké písničky. Já jsem vždycky záviděl americkým hercům, že mají čas na náležitou přípravu na každou roli a jsou za to taky zaplacení. U nás jsme sice zaplacení adekvátně našemu malému trhu, ale abych jim nemusel závidět, tak jsem si ten čas k přípravě na tuhle roli prostě udělal,“ říká Jiří Macháček.

Kromě několika skladeb, které zahraje přímo ve filmu, je Jiří Macháček zároveň i autorem textu k titulkové písni Pohádkář. Hudbu složil Roman Holý a Jiří Macháček ji nazpíval se svými hereckými partnerkami Evou Herzigovou a Aňou Geislerovou.

Reklama

Další články

Načítám