Hlavní obsah
Článek

Česká Angelika Libuše Švormová (79) se vdala v domově pro seniory. Nestalo se tak ale ve skutečnosti, nýbrž v seriálu Svatby v Benátkách, kde ji o ruku požádal pan Rada (Petr Pelzer). Švormová se tak na stará kolena opět oblékla do svatebního, což si nadmíru užívala.

„Svatba byla krásná a trochu i žertovná. S Petrem Pelzerem se známe léta letoucí, byli jsme spolu v angažmá v Městských divadlech pražských, ale před kamerou spolu hrajeme, myslím, poprvé. Bylo to hezké setkání, točilo se v létě, bylo krásně, tak jsem si stihla ještě prohlédnout Benátky, které se mi moc líbí,“ říká paní herečka.

Fanoušci seriálů na Primě vědí, že Libuše Švormová hraje také v Cestách domů, a to paní Konůpkovou, tetu mafiána Záviše (Ivan Jiřík), a zanedlouho se v tomto seriálu zase objeví. „Paní Konůpková stále věří, že její synovec nespáchal všechno to, zač ho zavřeli, plně za ním stojí, on je jako její vlastní syn a smysl jejího života,“ říká paní Libuše.

A dívá se vůbec herečka, jejímž hlasem před lety mluvila filmová Angelika, na seriály, v nichž hraje? „Viděla jsem pár dílů obou seriálů, abych se podívala, oč v nich běží, než jsem začala natáčet, a také mě zajímali mí kolegové, kteří v nich hrají, například Petr Kostka nebo Alenka Vránová. Ale jinak pravidelně nesleduju žádný seriál, nemám čas, hraju v divadle a zkouším novou inscenaci. Večer je pro mě příliš cenný kapitál, než abych ho obětovala sledování seriálu,“ uzavřela herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám