Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejznámější český dýdžej Uwa zřejmě zešílel. Je dyslektik a dysgrafik, o politice nic neví, a přesto chce být senátorem a kandiduje v blížících se senátních volbách. "Chci vnést do senátu selský rozum, a ne unavovat nesmyslnýma hodinovýma kecama český národ," řekl Super.cz Uwa.

"Ano, jsem dyslektik a dysgrafik. No a co? Ti, co tam teď sedí, umí možná dobře psát, a k čemu je lidem, že nedělají chyby? K ničemu," říká dýdžej a majitel známého pražského baru o své kandidatuře na Praze 9. Práce bavit lidi na diskotékách se ale nevzdá.

"Dělám to celý život, miluju bavit lidi. A takhle se budou bavit nejen na diskotékách, ale i při sledování politiky," směje se Uwa, který má ve svém programu například jasné podmínky legalizace pěstování a užívání konopí pro vlastní potřebu a také podporu otců ve střídavé péči. 

Uwa sám s tím má velkou osobní zkušenost. Málokdo tuší, že má dva syny, které dostal do vlastní péče před deseti lety. "Bývalá manželka mi řekla, že za alimenty určené soudem se nebude o syny starat a odvezla kluky do dětského domova. Víc jak týden trvalo, než jsem je dostal ven a požádal jsem o přidělení kluků do své péče," dodal Uwa. "Je to náročné, ale dávám to. Těžko bych mohl žít s tím, že mají moji synové tátu, a ten je nechá v děcáku," dodal.

Reklama

Další články

Načítám