Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Pár let by teď asi nemusel sáhnout na práci! Jak Super.cz již informoval, gurmánský experimentátor Ladislav Hruška (46), kterého znají fanoušci nováckých Televizních novin coby amatérského zkoušeče diváckých receptů, se u nás stal rekordmanem v počtu prodaných knížek. Jeho kuchařka mizí z pultů obchodů tempem deset tisíc kusů za den, o čemž se i těm nejslovutnějším českým i cizím autorům v naší kotlině může jen zdát. Na kontě mu tak už brzy asi zacinkají slušné milióny!

Láďa odmítá komentovat, jaký honorář za knížku dostal s tím, že práva patří Nově (však s ní také musel přes právníky řešit ustanovení, podle kterého údajně dvacet let nesměl vydat bez svolení další kuchařku), předpokládá se však, že méně než deset procent (dvacet korun) z knížky to nebylo.

„Nejnovější informace od šéfa vydavatelství je, že už je zamluvených sto tisíc výtisků. Nečekal jsem to, ale to nikdo. Je to dárek, který mě těší. Od prvních dílů bylo jasné, že kuchařka bude muset vzniknout, byl to takový můj dluh vůči lidem. Takže teď, když je na světě, to ze mě spadlo, ulevilo se mi, zítra jdu ale do práce, stejně jako každý druhý den,“ řekl Super.cz na křtu kuchařky. Dopředu prodaných sto tisíc kusů dělá pro něj honorář ve výši dvou miliónů. A zdaleka určitě nejde o finální číslo!

„Jestli jsem už teď boháč? Určitě mě ta knížka obohatila o spoustu jiných věcí než o peníze. Z mé strany to kvůli nim nevzniklo,“ vykrucuje se s ohledem na smlouvu Hruška. Konkrétnější není ani ve chvíli, kdy se ho zeptáte na soukromí.

„Nemám manželku a ani děti. Byl bych ale rád, abych se prodával jen díky své práci a aby nenastalo to, co u jiných mých kolegů, kteří se prodávají skrz své soukromí. Díky tomu, že tu dnes stojíme kvůli knížce, je vidět, že se mi mé předsevzetí daří,“ dodal sympaťák Ladislav Hruška.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám