Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Téměř čtyři roky diváci Cest domů vídali herce Aloise Švehlíka v roli docenta Bernáta, který se coby uznávaný kardiochirurg pohybuje většinou v prostorách nemocnice nebo v ateliéru, kde jsou postaveny dekorace.

Poté, co začal Rudolf Bernát jezdit se záchranáři, se ale leccos změnilo. A Alois Švehlík točí poslední dobou scény jako vystřižené z akčního filmu.

Naposledy natáčel scénu, ve které posádka zachraňuje muže a ženu, kteří uvízli na skále. „Bylo to opravdu náročné natáčení, všichni jsme zakopávali o kameny a modlili se, aby nezačalo pršet, protože kluzká skála by potom byla nebezpečná. Ale počasí nám vyšlo vstříc a pršet začalo až chvíli poté, co jsme scénu dotočili. Pan Švehlík byl úžasný a nezdolný, ani na moment si nestěžoval na náročné podmínky, naopak na něm bylo vidět, že si natáčení užívá,“ prozradil režisér seriálu Jaromír Polišenský.

S panem Švehlíkem si hodně zahraje i jeho seriálová dcera, záchranářka Lucie, kterou ztvárňuje Henrieta Hornáčková.

„Ze začátku jsem z něj měla velký respekt a i trochu strach, který už ale odezněl. Snažím se odezírat, jak hraje, on mi občas poradí, abych něco řekla trošku jinak, a ptá se, jestli mi to nevadí. Hodně natáčíme scény se záchranářským autem. Mám řidičák a běžně jezdím, ale tohle auto má zvláštní rozjezd a mně skoro pokaždé chcípne. On sedí vedle mě a chechtá se, čímž mě taky rozesměje," líčí herečka s tím, že jim oběma radí skuteční záchranáři.

"Natáčení v terénu bývá docela náročné. Se scénami, kdy někoho vyšetřujeme nebo jedeme k nějakému případu, nám tak radí skuteční záchranáři, takže musíme dávat pozor nejen na pokyny režiséra, ale i na to, abychom ten úkon předváděli naprosto věrohodně. Obdivovala jsem ho třeba i při natáčení na skále, které bylo opravdu docela těžké, ale jemu to nevadilo, naopak se při něm docela bavil,“ uzavřela Henrieta.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám