Hlavní obsah
Článek

Jedním z mála českých herců, kteří se dokáží obléknout vhodně k příležitosti a vlastní v šatníku nejen bermudy, ale i patnáct, z toho dokonce několik na míru šitých obleků, je Martin Dejdar. Proto jsme s ním také zavedli na téma módy řeč.

"Módu sleduji, ale nepodléhám módním trendům, mám radši neobvyklé věci, které jdou mimo hlavní proud. Zároveň bych ale nikdy nikomu nevyčítal, jak chodí oblečený. Mně je to jedno. Lidi by měli chodit v tom, v čem jim je dobře. Móda je, stejně jako spousta věcí, které se týkají osobnosti člověka, ryze subjektivní záležitost," míní Dejdar.

Herec se pustil i do kritiky módní policie a lidí, kteří ji tvoří. "Připomíná mi to estébácké praktiky na škole, kdy nám na nařizovali, co máme a nemáme nosit. Je to celé absurdní, zvlášť když vidím, jak někteří z takzvaných módních odborníků vypadají, co si sami oblékají a jak tomu vlastně vůbec nerozumí, když zkritizují něco, co teprve v zahraničí přichází do módy a oni to ještě neznají," domnívá se herec.

Výjimkou jsou ale i podle něj akce, kdy je přikázaný jistý dress code, a přesto se třeba na filmové premiéře objeví jeho kolegové ve velmi neformálních kouscích. "To už není svoboda volby, ale něco jiného. Jsou situace, kdy by měl každý cítit, že by se měl nějakým způsobem obléknout. Něco jiného je, když sedíte v publiku. Ale když se prezentujete na pódiu, také tím vzdáváte hold tomu dílu. A v kraťasech a žabkách to jde celé do háje. Na Oscarech by si to asi nikdo netroufl, tedy vyjma Sachi Cohena," smál se nakonec Dejdar.

Reklama

Další články

Načítám