Hlavní obsah
Článek

Herečka Gwyneth Paltrow byla vychována křesťanskou matkou a židovským otcem. Bruce Paltrow byl aškenázský Žid pocházející z Běloruska, svou víru ale manželce a dětem nenutil. Přesto hollywoodská hvězda slavila chanuku i Vánoce. Teď se však k víře svého otce přiblížila díky studiu kabaly a uvažuje, že by konvertovala k judaismu.

Jednačtyřicetiletá herečka se přátelí s šéfem newyorského kabalistického centra Michaelem Bergem. Ten také Gwyneth přesvědčuje, aby se stala židovkou. Následovala by tak třeba kolegyni Drew Barrymore, která konvertovala k této víře kvůli snoubenci. A svatbu pak měla podle židovských tradic.

Gwynethin otec pochází ze slavného rodu aškenázských rabínů, kteří žili v Bělorusku a Polsku. „Po sedmnácti generacích rabínů jsem skutečnou židovskou princeznou!“ tvrdila nedávno Paltrow.

Herečka má s hudebníkem Chrisem Martinem, s nímž se rozvádí, dceru Apple a syna Mosese. Chlapci vybrali anglickou variantu jména Mojžíš právě kvůli židovské tradici. Frontman skupiny Coldplay je křesťan, ale Gwyneth se netají tím, že jejich děti hodlá vychovávat v židovské tradici. „Panebože, kdybyste viděli ty hromady jídla, které připravuji, jsem skutečná židovská matka,“ tvrdila Paltrow před časem.

Reklama

Další články

Načítám