Hlavní obsah
Článek

Když někdo v Čechách vysloví pojem „modelka“, vybaví se většině lidí Eliška Bučková, Agáta Prachařová nebo třeba Julie Zugarová. Ve světě ale funguje řada úspěšných Češek, které se pohybují v úplně jiném vesmíru zvaném modeling a dodávají tomuto povolání zcela jiný rozměr.

Jednou z těch, které sice v Čechách nikomu nic neřeknou, ale v zahraničí mají v daném oboru perfektní zvuk, je například Magdalena Langrová.

Tato dvaadvacetiletá rodačka ze Žamberku odstartovala svou kariéru ve velmi útlém věku famózním úspěchem a rozhodně není nadnesené říct, že hned na začátku vyletěla jako kometa. Její vůbec první prací byla exkluzivní přehlídka pro italský módní dům Prada. Od té doby pracovala pro nejznámější módní značky, jako jsou Calvin Klein, Balenciaga, Valentino, Givenchy, Dolce&Gabbana, Chanel, Armani.

Zajímavé je, že je Magdalena hýčkaná hlavně módním domem Christian Dior, pro který pracovala několik roků. Samotný kreativní ředitel francouzského módního království Raf Simons ji považuje za svou múzu a inspiraci, a Magdalena s ním proto pracuje dlouhé dny při samotné tvorbě modelů nejen konfekční kolekce prêt-à-porter, ale i haute couture - vysoké krejčoviny.

Langrová, která fotila pro nejrůznější zahraniční mutace magazínů Vogue, Harper´s Bazaar, Interview či Elle, a tím pádem spolupracovala se světovými fotografy, jako jsou Patrick Demarchelier, Willy Vanderperre, Sebastian Kim, Victor Demarchelier, Mikael Schulz, se dnes vůbec poprvé objeví v české společnosti.

Hosté modelingové soutěže Schwarzkopf Elite Model Look si budou moci její půvaby prohlédnout ve Španělském sále Pražského hradu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám