Hlavní obsah
Článek

Hanka Kynychová (55) je nejen cvičitelka aerobiku a instruktorka fitness, ale především vzorná maminka nastávajících prvňaček, holčiček Sofie a Alexandry. Společně s manželem Jindřichem vychovávají tři děti, které, jak sama přiznává, jí dávají občas pořádně zabrat.

Na vstup holčiček do školy se pečlivě připravovala, jelikož je to těžký první krok do života, který u syna Filipa lehce zanedbala. A tak až později zjistila, že Filip trpí dysortografií. Speciální pedagožka, která se věnovala holčičkám je maximálně připravila na hladký vstup do první třídy.

"Je úplně jiné, když šel poprvé do školy Filip, na to jsem nebyla vůbec připravená, neměla jsem žádnou zkušenost, takže jsme nevěděli, že Filip trpí dysortografií, jelikož jsme neprošli žádnou předškolní přípravou. Jeho nástup do školy byl velice těžký," vzpomíná.

Na Sofinku a Sašu se již Hanka připravila, díky tomu, co prožila s Filipem nepodcenila vůbec nic, již rok se pilně s holčičkami připravuje, dělají předškolní přípravu. Holčičky prošly i náročnými testy, aby se zjistilo, zda netrpí nějakými specifickými vývojovými poruchami školních dovedností.

„Nyní vím jakou metodou se mám s dětmi učit, že na ně nesmím křičet, teď když jsem pokročila ve věku mám ze všeho veliký respekt. Protože jít s dvojčaty do první třídy je pro mě veliká životní změna, na kterou se psychicky hodně připravuji,“ říká Hanka.

V současnosti Hance přibylo dost práce a syn Filip je v deváté třídě, kdy ho čeká výběr střední školy, a tak jeho maminka své náročné životní tempo zvládá především díky manželovi, který připravuje dětem i svačiny do školy. „Odpoledne s dětmi absolvuji různé aktivity, chodíme na atletiku a gymnastiku.

Dvojčata Sofinka a Saša se na svůj první školní den moc těší! Plánují si, že budou sedět spolu, tedy do té doby, něž si najdou první kamarádky, Hanka to sama vidí tak na první týden, jelikož Sofinka je víc 'kamarádštější'.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám