Hlavní obsah
Článek

Dvaačtyřicetiletá Klaudia Kohler je typickou představitelkou řidičů a řidiček, jimž by nikdy nemělo do ruky přijít oprávnění k řízení auta. Ohrozila totiž nejen desítky životů, ale také své dvě nezletilé děti, když zastavila uprostřed dálnice v prostředním pruhu, vylezla ven a začala mezi pádícími auty zkoumat, co jejímu vozu je. Pak se hrozně divila, že její počin způsobil dopravní nehodu a že auto narazilo i do ní.

K incidentu došlo na dálnici A6 u Wattenheimu, kde se Kohler najednou zastavila se svým vozem Volkswagen Polo a vylezla z něj. Vůz přitom nechala stát napříč prostředním pruhem, se zadním koncem směrem k levému nejrychlejšímu pruhu. Sedmileté a jedenáctileté dítě tam nechala sedět.

„Zatím nevíme, proč to auto neodstavila, když zjistila, že má problém. Ani proč se podle ostatních řidičů snažila zjistit, co autu je, místo aby z něj utekla s dětmi do bezpečí. Ale hrozí jí vysoká pokuta a další obvinění. Podle svědků její auto totiž ještě dlouho jelo pomalu, takže mohla přejet do odstavného pruhu, místo toho zůstala stát ve středním pruhu,“ uvedl policejní mluvčí.

Žena i děti vyvázly bez větších zranění. Napříč stojící auto bylo patrné z dálky a vůz, který do nich narazil, stihl včas začít brzdit.

Související témata:
Volkswagen Polo

Reklama

Další články

Načítám