Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Většina lidí ho zná spíš jako zpěváka MC Jacoba z kapely Skyline, která odehrála stovky koncertů u nás i ve Francii, Anglii nebo v Americe. Když ale Jakub Bína zrovna nerapuje na pódiu, tak tvrdě dře ve fitku a vlastně všude, kde to je jen možné. Tenhle namakaný fešák, který mění odstín svého číra z růžové přes modrou až po zelenou totiž funguje jako osobní trenér.

Pod jeho vedením se dostávají do formy většinou úplně obyčejní lidé. „Nezaměřuji se na trénink známých osobností, ale například moderátora Kazmu jsem dal do pucu za šest týdnů tak, že zhubl deset kilo a zaběhl maraton," říká Kuba.

Bína má teorii a praxi zdravého životního stylu v malíčku a je to na něm vidět, ne vždycky byl ale na hudebníka tak hezký pohled. „Pamatuju si, že když mi bylo tak třiadvacet, vážil jsem přes devadesát kilo, chlastal, hulil a podobně. Zkrátka životní styl sex, drogy a rock 'n' roll a trénink šel do háje. A můj život a moje zdraví taky," říká Bína, který si musel sáhnout na dno, aby pak mohl pomáhat ostatním a předávat jim svoje zkušenosti.

Profesionální trenér aktuálně hledá dva páry do třetí série úspěšné reality show internetové televize Stream.cz Zpátky na vrchol. „Zpátky na vrchol 3 nebude jen o hubnutí. Nespokojenost s vlastním tělem s sebou často přináší i duševní nepohodu. Budu se proto snažit vrátit páry nejen na vrchol jejich fyzických, ale i psychických sil,“ říká Bína. „Nejde o to se urputně hlídat a bát se na čokoládu nebo půllitr piva jen pomyslet. Důležité je vytvořit si zdravý vztah ke sportu a najít rovnováhu mezi energií, kterou člověk přijímá a vydává,“ dodává Jakub.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám