Hlavní obsah
Článek

Jedním z největších milovníků adrenalinových sportů v českém šoubyznysu je bezesporu moderátor Petr Vágner (46). O tom, že má za sebou osm set seskoků padákem a věnuje se thajskému boxu, jsme věděli. Teď ale ještě přidal potápění v lomech.

Právě v jednom takovém mohl nedávno klidně přijít o život. "Byl jsem se potápět na Moravě ve Výklekách. Loni jsem si dodělal kurz a mám za sebou osm ponorů v lomech. Nahoře byla bouřka, v deseti metrech byl potopený karavan, což je taková atrakce. Chytla mne křeč do třísla, a když jsem do něj plaval, měl jsem co dělat, abych nohu protáhl a mohl vyplavat zase ven," vyprávěl s tím, že si v tu chvíli ani neuvědomil, že stačilo málo a už nemusel být mezi námi.

"Když jsem měl dvě stě seskoků a nechtěl se mi otevřít padák, taky jsem čekal, jestli se ještě nerozbalí. A jak čas ubíhal, stihl jsem jen tak tak otevřít záložní a už jsem byl na zemi. Kluci, kteří to točili na video, také říkali, že už jsem málem nebyl mezi živými. Ale to bych nemohl dělat žádný sport," krčil rameny.

Na úrazy má ale štěstí, skoro nikdy se mu nic nestalo. "Jen jsem si na padáku jednou rozšvihal koleno, zrovna před premiérou v Národním divadle. A jinak nic vážnějšího, možná něco na thajském boxu," míní.

"Skákání jsem ale omezil kvůli rodině a práci. Říkal jsem si, že se budu raději věnovat golfu. Ale když už jsem s tím loni začal, tak jsem si právě udělal ten potápěčský kurz a začal se místo procházek po greenu potápět v lomech," vysvětlil Petr, že prostě bez adrenalinu nemůže být.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám