Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jako by kopíroval svou vlastní nebohou ženu, která před ním loni utekla do Itálie, pak si ho vzala a na jeho narozeniny ukončila svůj život. Manžel Ivety Bartošové (†48) Josef Rychtář (65) dostal nabídku, jak utéct od všeho zlého a ošklivého v Česku do slunné Itálie. Jeho zachráncem ale není Macura…

Chce jím být muž, který nejdřív na vdovce pořádal hony, pak se skamarádili, jenže Petru Veselému stoupla možnost pochybné slávy do hlavy, takže si o Rychtářovi do médií vymýšlel neskutečné hlouposti (infarkt, myšlenky na sebevraždu, předávkování léky) nebo zveřejnil ponižující fotku Rychtáře ve spánku, jen místo jelita mu dal na čelo mobil.

Choti Ivety ale došla trpělivost a poté, co Veselý řekl, že se Bartošová zabila kvůli špatnému svědomí, protože ublížila mnoha lidem, s ním přerušil kontakty. A psychiatrický případ Petr je z toho zoufalý.

„Pepa se chce dlouhodobě zabít. Ať to nedělá! Jinak půjdu za ním. Vezmu ho na dovolenou, udělá se mu lépe. Vezmu tě k moři do Itálie, budu se za tebe rvát jako lev. Hlavně se na mě přestaň zlobit,“ vzkazuje mu.

Sám Rychtář nám před časem polichoceně řekl, že takovou dovolenou s Veselým plánuje. A mířil rovnou do města Peschici, kde žije rodina Martucciho. Teď zůstává ale neoblomný a nechce už o Veselém ani slyšet. Škoda, kromě Ivetina cucíka a jeho Džambulky by mohl český jazyk obohatit zase o nějaké to nové slovo…

Reklama

Další články

Načítám