Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Skupina Chinaski našla vskutku originální způsob, jak si zajistit, aby jejich fanouškovská základna nevymírala. Kapela se zaměřila na mladší publikum, a to dost skokově, když začala tvořit pro ty úplně nejmenší děti. „Někdo mi říkal, že si to vychováváme. Že dostáváme děti našich vrstevníků,“ uvedl se smíchem v hlase frontman kapely Michal Malátný.

Hudebník na nedávné tiskové konferenci České televize představil svůj nový projekt Písničky doktora Notičky. V tomto pořadu na Déčku rocker z kapely Chinaski v roli zmíněného lékaře Notičky bude napravovat nemocné písně tím, že vymyslí novou píseň, která dá návod k vyřešení problému.

Není to poprvé, co se Chinaski věnují dětem. „Je to víc jak deset let, kdy za náma přišel herec a režisér Honza Jiráň a oslovil nás s tím, jestli bychom nechtěli udělat něco pro děti. Řekli jsme, proč ne, a natočili cédéčko Autopohádky. Zjistili jsme, že nás to hodně baví, že je příjemný vybočit z kapelního kolotoče a udělat něco jinýho,“ říká Michal a jedním dechem dodává: „Ono je hodně těžký udělat minutovou písničku pro děti, aby to nebylo hloupý.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám