Hlavní obsah
Článek

Prázdninová sezóna je právě v polovině, a tak jsme se ptali českých celebrit, jestli i ony jezdily v dětství na tábory.

„Měl jsem to rád. Nejezdil jsem na pionýrské tábory, ale na skautské tábory. Dokonce jsem měl přezdívku Traper, protože jsem měl třásňovou koženou bundu, jako měl Old Shatterhand,“ svěřil se nám Michal David (63), který zároveň upozornil na to, že se nejednalo v žádném případě o přezdívku hanlivou, ale naopak na ni byl hrdý. „Ty tábory mají něco do sebe. V dětech, které tam jedou, to určitě něco zanechá,“ řekl známý hitmaker, který vybírá talentované děti do projektu La Sophia, sám je učí a stará se o to, aby byly případně zařazeny do specializovaných škol, kde budou rozvíjet jejich nadání.

Stejně nadšeně se účastnil letních táborů Tomáš Ujfaluši, který má na soustředění La Sophia na starost fotbal. „My jsme s bratrem jezdili nejméně na dva a na tři týdny. Když jsem začal hrát s bratrem v Olomouci fotbal, tak jsem na tábory přestal jezdit,“ říká fotbalista.

Je to paradoxní, ale Yvetta Blanarovičová (60) na tábory nejezdila ráda, i když je nyní hlavní osobou, která pořádá zmíněné letní soustředění pro talentované děti. „Nebyla jsem člověk, který by to rád vyhledával. Musela jsem to absolvovat, protože moje maminka pracovala na nejtěžším oddělení léčby rakoviny a lékaři a zdravotníci dělali tábory. Ty byly sice zajímavý v tom, že byly hodně o sportování a zpívání, ale já jsem nebyla ten pravej člověk, který to vyhledával,“ říká herečka.

Reklama

Další články

Načítám