Hlavní obsah
Článek

Dolly Parton nedávno vtipně poznamenala, že jednou dokonce snědla samotnou knihu a chutnala lépe než diety v ní popisované. Nová hollywoodská dieta je však zřejmě ještě otřesnějším způsobem hubnutí. Slavné ženy při ní totiž popíjejí či pojídají bláto z vulkanického popela.

Dopustit na tuto dietu nedají herečka Zoë Kravitz a Shailene Woodley. Ta druhá tvrdí, že je to výborná čistící kúra, která zbaví tělo toxinů. Ta první ji držela z toho důvodu, že měla hrát anorektičku a potřebovala zhubnout devět kilo.

„Nakonec jsem musela pít bláto, protože to tělo dokonale vyčistí a naplní,“ přiznala Kravitz v rozhovoru pro US Weekly.

To Woodley dietu popsala na blogu Into The Gloss. „Má kamarádka to začala jíst a druhý den mi volá a říká: ‚Člověče, mé výkaly jsou cítit po kovu.‘ Začala se toho bát, ale společně jsme po tom pátraly a všude psali, že když začnete jíst bláto, vaše střeva, moč, a dokonce vy začnete být cítit po kovu,“ napsala Woodley.

Dieta byla vytvořena jako detoxikační a má zbavit trávicí trakt nečistot, které by tam jinak zůstaly. Vulkanický jíl je slepí a pomůže odvést ze střev. Vedlejším účinkem této očistné diety je hubnutí. Lékaři však varují, že z dlouhodobého hlediska může být dieta nebezpečná, protože zabraňuje vstřebávání vitaminů a minerálů, a dokonce je odvádí z těla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám