Hlavní obsah
Článek

Herečka Eva Vejmělková (45) patřila v 80. letech k nejobdivovanějším hvězdám československého filmu a její plakáty byly tradiční výzdobou mládeneckých pokojů. I ona má ovšem ve svém repertoáru snímky, které by si na stěnu rozhodně nikdo nevylepil.

Hvězdná kariéra Evy Vejmělkové odstartovala v roce 1984, kdy si studentku ostravské konzervatoře vybral její pozdější životní partner Dušan Rapoš do filmu Fontána pre Zuzanu. Atraktivní blondýnku si oblíbila zejména mužská část publika, a patřila tak k nejobsazovanějším herečkám celé dekády.

Přestože se po boku Štěpána Šafránka v podání Pavla Kříže vystřídala spousta krásek, Eva Vejmělková patří k těm nezapomenutelným. Po třetích Básnicích Eva natočila seriál Chlapci a chlapi z vojenského prostředí, který z ní učinil hvězdu první velikosti. S koncem 80. let ovšem začala její kariéra uvadat.

Vejmělková si po revoluci zahrála v dalších dvou pokračováních Fontány pre Zuzanu, ta se ovšem setkala s rozporuplnými reakcemi. Zejména třetí díl, jehož děj se odehrává v Africe, je považován za definitivní tečku za její nadějnou kariérou. Eva dala přednost rodině a s Dušanem Rapošem si pořídila dvě dcery. Na snímcích z roku 2008 je znát, že výrazně přibrala a do sexsymbolu 80. let měla hodně daleko. V posledních letech se však její váha stabilizovala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám