Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V poslední době není vůbec neobvyklé, když obálky prestižních módních magazínů okupují modelky, které ještě nemají ani občanku. Oproti tomu se drží na špici také krásky z kultu topmodelek, které rozjížděly kariéru na začátku devadesátých let a nyní už jim táhne na padesát.

Ptali jsme se jedné z nejúspěšnějších českých modelek ve světě Lindy Vojtové (38), jestli podle ní existuje věková hranice, kdy by modelka měla své povolání opustit. „Je pravda, že se všechno posunuje dál. Móda se dělá pro dámy středního věku a i starší. Proto si myslím, že můžu pracovat hodně dlouho a také bych chtěla. Práci miluju, jsem v ní tak dlouho a mám stále nové cíle a jsem moc ráda, že přestávat nemusím," říká modelka, která v roce 2000 ve svých patnácti letech vyhrála v Ženevě světové finále prestižní modelingové soutěže Elite Model Look a i dnes se ve svých devětadvaceti letech drží stále pevně v sedle světového modelingu.

O Vojtovou jako o modelku je stále velký zájem, o čemž vypovídají například i její nové kampaně pro známou českou minerální vodu, kráska ale přece jen myslí na zadní vrátka. Začala se totiž učit vytvářet šperky. „Dva roky jsem studovala šperkařkou školu. Je to spíš moje hobby, nemohla bych se tomu věnovat nastálo. Naučit se profesi vyžaduje spoustu odříkání. Člověk se musí každý den učit a na to zatím nemám čas. Možná do budoucna se tomu budu věnovat víc," řekla Super.cz v exkluzivním rozhovoru Linda.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám