Hlavní obsah
Článek

Byl skvělým umělcem, ale zničil si zdraví alkoholem. Richard Hes, choreograf, který v únoru podlehl rakovině slinivky, se přes vztah s přítelkyní Marcelou posledních pět let tajně scházel s Kamilou Suchánkovou, ženou, která Super.cz otevřeně popsala svůj boj s alkoholem a drogami. Nyní nám svěřila i detaily o smutném Hesově odcházení z tohoto světa.

„Poznali jsme se v srpnu 2009. Kabaret, v kterém jsem tehdy tančila, si najal Richarda, aby připravil choreografii pro nové vystoupení. Od té doby jsme se s Richardem stýkali a já jsem se k němu přestěhovala. Bydleli jsme v Holešovicích. K přítelkyni Marcele se vrátil za tři roky z ekonomických důvodů a také kvůli dětem. Richardovi byt kvůli dluhům na nájmu později zabavili,“ říká Kamila.

Na nemoc Hese se přišlo kvůli jeho kolapsu začátkem srpna 2013. Sanitka ho odvezla na Bulovku a Kamila s ním na nemocničním pokoji oslavila jeho padesáté narozeniny. „Byl to večírek až do rána, akorát bez alkoholu, který měl od doktorů přísně zakázaný. Druhý den jsme si párty zopakovali a byla úplně poslední v jeho životě. Richard totiž tvrdě zaplatil nejvyšší daň za svůj extrémní životní styl. Nikdy ale ničeho nelitoval. I když umíral, vždycky mi říkal, že ničeho ve svém životě nelituje, a kdyby dostal možnost prožít svůj život znovu, žil by ho úplně stejně. V tom jsme se lišili, já bych spoustu věcí vzala zpět.“ tvrdí.

Nejdříve byl Richardu Hesovi diagnostikován zánět slinivky způsobený velkou konzumací alkoholu. S nemocí bojoval a měl velké plány. Psal nový muzikál, který už bohužel nemohl realizovat. Zánět totiž později bohužel, i přes veškerou lékařskou péči, přešel v rakovinu slinivky břišní. Ta metastázovala do celého těla.

„Ještě deset dní předtím, než Richard zemřel, jsem mu poslala e-mail, jakýsi dopis na rozloučenou. A on mi taky napsal. A stále si pochvaloval ten poslední večírek na Bulovce, že prý byl nejlepší v jeho životě. Můj taky. Naposledy jsem ho viděla v listopadu 2013. Pak už si mé návštěvy vzhledem k velmi špatnému zdravotnímu stavu nepřál a já mu vyhověla. Tak jsme si jenom telefonovali a psali maily do doby, než Richard zemřel,“ dodala přítelkyně geniálního tanečníka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám